Opnieuw vertraging voor nieuw stadion Club Brugge

De mogelijke bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge heeft opnieuw vertraging opgelopen. In september werd het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) na lang onderhandelen goedgekeurd. Dat plan maakt de bouw van het nieuwe stadion van blauw-zwart mogelijk. Maar nu heeft een milieuorganisatie beroep aangetekend bij de Raad van State tégen dat GRUP, waardoor het hele proces vertraging oploopt.

“De milieuorganisatie Groen vzw heeft vandaag een vernietigingsverzoek ingediend bij de Raad van State tegen de definitieve vastlegging van het GRUP” zegt Franky Demon, schepen van ruimtelijke ordening in Brugge. “Dit is een slag in het gezicht voor het voetbal, tewerkstelling en groen in de Brugse regio” voegt hij er nog aan toe.

In het GRUP dat in september goedgekeurd is door de Vlaamse regering is al veel tijd gekropen. “Het heeft werkelijk bloed, zweet en tranen gekost om tot het definitieve uitvoeringsplan te geraken” zegt Demon. “Hiermee verliezen we weeral kostbare tijd.”

De Raad van State moet zich nu buigen over het vernietigingsverzoek. “Op vandaag is het koffiedik kijken wanneer we een uitspraak mogen verwachten, maar ik hoop dat de procedure niet te lang aansleept zodat er snel duidelijkheid kan komen voor alle partijen.”

Het nieuwe stadion van Club Brugge moet langs de Blankenbergse Steenweg komen. In het GRUP was ook een bedrijventerrein en een recreatieve zone voorzien.