Ook Essevee loot mooie tegenstanders

Eén dag na de loting voor de Champions League is er in Monaco ook geloot voor de groepsfase van de Europa League. Zulte Waregem is de enige Belgische deelnemer en heeft met het Italiaanse Lazio, het Franse OGC Nice en het Nederlandse Vitesse enkele mooie tegenstanders geloot.

Na de uitschakeling van Club Brugge gisteren tegen AEK Athene was Zulte Waregem de enig overgebleven Belgische club in de Europa League. Een triest dieptepunt want sinds de invoering van de Europa League in 2009 zaten er telkens minstens twee Belgische ploegen in de groepsfases.

Bekerwinnaar Zulte Waregem werd vanuit pot 3 gekoppeld aan Lazio, het nummer vier uit de Serie A, én de ploeg van Rode Duivel Jordan Lukaku. OGC Nice is de nummer drie uit de Ligue 1 en heeft met Mario Balotelli en Wesley Sneijder enkele grote namen lopen. Nice werd eerder deze week nog uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League door het Napoli van Dries Mertens. Tenslotte kwam ook nog het Nederlandse Vitesse uit de bus. Vitesse won vorig jaar de Nederlandse bekerfinale na een 2-0 zege tegen AZ.