Ongrijpbare Mertens wint van Nainggolan

Dries Mertens heeft zaterdag opnieuw zijn bloedvorm tentoon gesteld. Met twee doelpunten loodste hij Napoli voorbij het AS Roma van Radja Nainggolan. Een smet op de zege is wel dat Mertens een kwartier voor tijd licht geblesseerd naar de kant moest.

Iets voor het half uur ontbond Rode Duivel Mertens een eerste keer zijn Duivels. Driesje glipte door de buitenspelval en opende de score met een mooie stiftbal over Roma-doelman Szczesny. Napoli ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Vijf minuten de pauze maakte Mertens er al 2-0 van. AS Roma maakte nog wel de aansluitingstreffer via Strootman, maar verder kwam het niet.

Er was wel een domper op de feestvreugde, want een kwartier voor het einde van de wedstrijd moest Mertens naar de kant nadat hij slecht neerkwam. Het is nog afwachten hoe ernstig zijn blessure is. Bij AS Roma stond Radja Nainggolan negentig minuten op het veld. Thomas Vermaelen kwam niet van de bank af.

Dankzij de zege en vooral de twee treffers van Mertens staat Napoli nu comfortabel derde met 57 punten en nadert het tot op 2 punten van AS Roma, dat tweede staat. Juventus staat soeverein aan de leiding met 66 punten.

Mertens zit nu aan achttien doelpunten in de Serie A. In de topschuttersstand moet de Leuvenaar alleen Andrea Belotti (Torino), Edin Dzeko (AS Roma) en Gonzalo Higuain (Juventus) laten voorgaan. Zij hebben elk negentien goals achter hun naam.