Nieuwe records voor City na 15e zege op rij

Vijftien zeges op rij, nog niet verloren dit seizoen in de Premier League en elf punten voorsprong op de eerste achtervolger. Manchester City blijft on fire. Wie houdt Kevin De Bruyne en co van de landstitel in Engeland?

City won woensdagavond op de zeventiende speeldag met 0-4 op bezoek bij rode lantaarn Swansea. Kevin De Bruyne maakte het tweede doelpunt. De Citizens zijn na deze zege ook nog eens twee records rijker.

Twee nieuwe records
Manchester City wint nu vijftien keer op rij in de Premier League, niemand deed hen dat voor. In totaal won de club van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany al zestien keer en het speelde één keer gelijk. Daarmee kennen ze ook de beste seizoensstart ooit in de Engelse eerste klasse.

Titel voor City?
De ploeg van trainer Pep Guardiola heeft zo al een reuzestap gezet richting de Engelse landstitel. In de stand heeft City nu elf punten voorsprong op eerste achtervolger Manchester United, nummer drie Chelsea kijkt al tegen een achterstand van veertien punten aan. In totaal staan er 38 speeldagen op het programma, er kan uiteraard nog veel veranderen.