"Niet intentie om te spuwen naar ref"

Bekijk de reportage en reactie van Tessa Wullaert vanaf 25:30

Tessa Wullaert heeft zich van haar mindere kant laten zien in de topper tegen Bayern München. Onze landgenote was het niet eens met een gele kaart die ze kreeg, ze draaide zich om en spuwde op de grond richting de scheidsrechter. Die gaf haar prompt een tweede gele kaart. "Het komt misschien zo over, maar het wat totaal niet te intentie", zegt Wullaert aan VTM NIEUWS.

"Uit frustratie spuw ik op de grond", vertelt Wullaert. "Ik doe dat wel meer en anderen ook denk ik. De scheids neemt dat op alsof het naar haar was, want ze stond uiteindelijk achter mij. Het komt misschien zo over, maar dat was totaal niet de intentie. Dat was gewoon uit frustratie."

Tessa Wullaert staat bekend als een faire voetbalster, het is dan ook een ongewone reactie van haar. "Ik denk dat het de eerste rode kaart, voor zover ik mij kan herinneren, van mijn carrière is. De mensen die mij kennen die weten wel hoe of wat. En die weten ook dat emoties nu eenmaal bij het spel horen. Verkeerde emoties kunnen er ook zijn. Dat is ergens menselijk, denk ik. Het is nu aan mij om daar iets uit te leren, maar ik denk dat iedereen fouten maakt."

De allereerste Gouden Schoen bij de vrouwen maakte maandag haar rentree na een blessure. Wullaert mocht meteen in de basis starten in de topper tegen Bayern München. Die won VfL Wolfsburg ook met 3-1. Alle doelpunten vielen voor de rust. 

Bekijk hier de beelden: