Nederland nog niet uitgeteld voor WK

Nederland maakt nog steeds kans om naar het WK in Rusland te gaan, al is de weg nog lang. Oranje won op de achtste speeldag van groep A met 3-1 van Bulgarije, maar ook rechtstreeks concurrent Zweden boekte een ruime overwinning. Nederland blijft zo derde met drie punten minder en een minder doelsaldo. 

Pröpper (7.) scoorde vroeg voor Nederland, en toen Robben (67.) er halfweg de tweede helft 2-0 van maakte, leek de match gespeeld. Kostadinov (69.) liet met de aansluitingstreffer de Amsterdam ArenA schrikken, maar opnieuw Pröpper (80.) besliste de match.

Zweden kende op bezoek in Wit-Rusland geen problemen. Na treffers van Forsberg (19.), Nyman (25.), Berg (38.) en Granqvist (85.) op penalty) wonnen de Scandinaviërs met 0-4. Later op de avond neemt Frankrijk het in Toulouse op tegen Luxemburg.

Zweden en Frankrijk nu staan samen aan kop met zestien punten, maar 'Les Bleus' spelen dus later nog. Nederland is derde met dertien punten, voor Bulgarije (10 punten). Wit-Rusland (5 punten) en Luxemburg (4 punten) sluiten de rangen. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de eindronde in Rusland, de tweede speelt barrages.