Nainggolan is speler van het jaar bij Roma

Radja Nainggolan is door de supporters verkozen tot speler van het jaar bij z’n club AS Roma. De Rode Duivel was dit seizoen goed voor 14 doelpunten in 53 wedstrijden, hij droeg ook meermaals de aanvoerdersband. Nainggolan kreeg meer stemmen dan Edin Dzeko en Mohamed Salah.

"Het is een mooi signaal van de fans dat ik een goed seizoen achter de rug heb", reageert Nainggolan op de site van Roma. "Maar zoals steeds heb ik dit alleen te danken aan mijn ploegmaats. Ik werk zelf ook altijd hard voor de ploeg, en ik denk dat de supporters dat waarderen." Nainggolan en Roma sloten het seizoen af op een tweede plaats, die geeft recht op rechtstreekse deelname aan de Champions League.

Vorige week gaf Nainggolan wel aan dat hij hoopt op een verbeterd contract bij AS Roma. “Ik heb gezegd dat ik zou blijven, maar de club had dan ook iets beloofd en dat is nog niet nagekomen. We zien of ze dat in de toekomst wel nog doen.” Nainggolan is in totaal al 3,5 jaar actief bij de Romeinen. 

De nieuwe coach, Eusebio Di Francesco, zei eerder vandaag ook al dat Nainggolan "als aanvallende middenvelder zeker 18 keer zou kunnen scoren per seizoen. De nieuwe trainer - de opvolger van Luciano Spalletti - rekent dus alvast op de Rode Duivel voor het komende seizoen.