Monaco en niet Man City naar kwartfinale

AS Monaco heeft zich ten koste van Manchester City geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Monaco verloor de heenmatch met 5-3, maar zette in eigen huis de Citizens opzij met 3-1. Voor Kevin De Bruyne en co komt er zo vroeger dan verwacht een einde aan hun Champions League-avontuur, Monaco staat voor een tweede keer in drie jaar tijd in de kwartfinales. 

Na de spektakelrijke heenmatch in Manchester moest Monaco een 5-3-nederlaag rechtzetten. Het Stade Louis II was dan ook uitverkocht en dat voor het eerst in twee jaar. De Monegasken moesten het wel zonder hun sterkhouder Radamel Falcao doen, die niet fit geraakte voor dit duel. Maar ook al was de Colombiaan er niet bij, Monaco begon uitstekend aan de match. Met veel druk naar voren kwam de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong. Bernardo Silva vond Kylian Mbappé voor doel en het nieuwe Franse wonderkind zette de 1-0 op het scorebord. 

Monaco was veruit de beste ploeg op het veld in de eerste twintig minuten. Dat zag ook Pep Guardiola – en dat net in zijn honderdste Europese match als coach. Monaco speelde de Citizens op een hoopje en dat resulteerde net voor het half uur ook in de 2-0. Na een knappe aanval trapte de Braziliaanse verdediger Fabinho de tweede Monegaskische treffer voorbij Caballero in doel.

Monaco overklaste Manchester City in de eerste helft, maar die druk naar voren kostte heel wat energie. Dat was er na de pauze ook aan te zien. De Monegasken zochten een tweede adem terwijl de Citizens op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Aguëro en Sané waren er een paar keer dichtbij en bij de tweede kans van de Duitse aanvaller was het ook raak. Subasic hield eerst nog een schot van Sterling uit zijn doel, maar in de herneming hoefde Sané maar binnen te tikken.

Zo stond Manchester City plotseling virtueel in de kwartfinales, maar de Monegasken waren nog niet uitgeteld. Meer nog. Zes minuten na de aansluitingstreffer van Sané bracht Bakayoko de Citizens terug naar af. Na een goeie vrije trap van Lemar kopte de Franse middenvelder de 3-1 in doel.

Meteen de goal van de kwalificatie voor Monaco, want Manchester City kwam niet meer tot scoren. Monaco houdt zo de Franse eer hoog in de Champions League en staat voor een tweede keer in drie jaar bij de laatste acht op het Kampioenenbal.