Minuut stilte voor Portugal - Mexico

Op de Confederations Cup zal de wedstrijd tussen Portugal en Mexico voorafgegaan worden door een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de bosbranden in Portugal. Daar zijn al zeker 62 mensen om het leven gekomen. Cristiano Ronaldo en co zullen ook een rouwband dragen. Ze hebben ook afgesproken om geld te storten voor de families van de slachtoffers.

Ook de spelers van Duitsland zullen maandag in hun eerste wedstrijd van de Confederations Cup met een rouwband spelen. De Duitse voetbalbond (DFB) doet dit ter nagedachtenis van Helmut Kohl, de vader van het verenigde Duitsland. Kohl overleed vrijdag op 87-jarige leeftijd.

“Helmut Kohl was een erelid van de DFB en heeft ook bijgedragen tot een betere relatie tussen Duitsland en Rusland” zegt de voorzitter van de Duitse bond. Kohl was bondskanselier tussen 1982 en 1998 en stond als bondskanselier van West-Duitsland mee aan de basis van de hereniging tussen Oost-en West-Duitsland in 1990. “We zullen zijn werk nooit vergeten” klinkt het.