Meunier: "Waren PSG-onwaardig"

Paris Saint-Germain voetbalde zich twee weken geleden een haast niet meer weg te geven voorsprong bij elkaar, maar in Camp Nou was niets minder waar. Rode Duivel Thomas Meunier en zijn ploegmaats kregen zes doelpunten te slikken. 

“De manier waarop we die goals tegenkrijgen, is onaanvaardbaar”, zei Meunier aan de Franse sportkrant L’Équipe. “We boden pas in de tweede helft wat weerwerk. Toen beseften we pas dat we wakker moesten schieten. Met een 5-1 nederlaag zouden we nog gekwalificeerd zijn, maar dan slikken we alsnog dat zesde doelpunt.”

Nooit eerder haalde een club in de Champions League een 4-0 nederlaag op. De grootste stunt op het kampioenenbal stond tot op heden op naam van Deportivo La Coruña, dat in 2004 een 4-1 nederlaag tegen AC Milan wegveegde met een 4-0 thuisoverwinning. “Als er één ploeg was die dit kon, dat was het Barcelona. Ze hebben ons meteen onder druk gezet en wij konden daar niets tegen doen.”

De Parijzenaars waren nochtans goed voorbereid op wat komen zou. “Barcelona had niets te verliezen. Wij hebben ons gewoon laten overlopen. We waren PSG-onwaardig en zaten niet op het niveau van de voorbije weken”, aldus de Rode Duivel.