Messi trapt Argentinië naar WK

Argentinië heeft zich op de laatste speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule geplaatst voor het WK voetbal in Rusland volgend jaar. Met drie doelpunten nam uitgerekend Lionel Messi alle Argentijnse twijfel weg. Ook Brazilië, Uruguay en Colombia hebben zich verzekerd van een rechtstreeks ticket voor de eindronde van het wereldkampioenschap. 

Argentinië had zijn lot niet meer in eigen handen bij aanvang van de partij in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. En na een minuut zag het er nog minder rooskleurig uit toen Romario Ibarra Ecuador op voorsprong had gebracht. Maar de Argentijnse kapitein Messi maakte die achterstand eigenhandig ongedaan.

De dodelijke samenwerking met Angel Di Maria zorgde ervoor dat La Albiceleste uiteindelijk Ecuador met 1-3 over de knie legde en zich verzekerde van het derde Zuid-Amerikaanse WK-ticket. Messi schudt daarmee ook de kritiek die hij al lang krijgt, van zich af. De stervoetballer zou niet beslissend genoeg zijn bij het nationale elftal en velen verwijten hem ook te weinig inzet.