Messi straks niet op WK in Rusland?

Argentinië heeft opnieuw een slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor het WK van volgend jaar in Rusland. Messi en co bleven in Buenos Aires steken op een 1-1 gelijkspel tegen Venezuela. Op dit moment staan de Argentijnen pas vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Die geeft enkel recht op barragewedstrijden om alsnog het WK te halen.

Argentinië kwam vorige week vrijdag ook al niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen het Uruguay van Luis Suarez en Edinson Cavani. Tegen rode lantaarn Venezuela zou het iets makkelijker moeten zijn voor de verliezende finalist van het WK 2014. Toch was het Venezuela dat op voorsprong kwam. Een owngoal zorgde ervoor dat Argentinië toch nog een punt pakte.

Met nog twee speeldagen te gaan ligt alles op een zakdoek in Zuid-Amerika. De Argentijnen – die op het WK 2014 de Rode Duivels uitschakelden in de kwartfinales – staan pas vijfde met 24 punten. Argentinië speelt z’n laatste twee wedstrijden in oktober tegen Peru (4e) en Ecuador (8e). Als de Albiceleste vijfde blijven, moeten ze nog barragewedstrijden spelen tegen Nieuw-Zeeland, de winnaar van de Oceanische zone. Messi en co zullen dus nog een tandje moeten bijsteken om zich alsnog te plaatsen voor het WK in Rusland. 

Stand Zuid-Amerika

  1. Brazilië 37 ptn *
  2. Uruguay 27 ptn 
  3. Colombia 26 ptn
  4. Peru 24 ptn
  5. Argentinië 24 ptn 
  6. Chili 23 ptn 
  7. Paraguay 21 ptn 
  8. Ecuador 20 ptn 
  9. Bolivia 13 ptn 
  10. Venezuela 8 ptn

* al geplaatst