Messi kijkt uit naar samenwerking Valverde

In Barcelona druppelen de sterren stilaan weer binnen in het oefencomplex van de club. Wie daar nog niet bij is, is Lionel Messi. De Argentijn geniet nog even van zijn wittebroodsweken, maar maakte wel al tijd voor een sponsorevenement van Barça. Daar blikte hij kort vooruit naar het volgende seizoen onder nieuwe trainer Ernesto Valverde.

Valverde werd eind mei aangesteld als de opvolger van Luis Enrique, die het na drie seizoenen tijd vond voor een andere uitdaging. “Persoonlijk kijk ik er hard naar uit om weer op het trainingsveld te kunnen staan”, aldus Lionel Messi. “Ik ben ook benieuwd om de nieuwe coach en zijn staf te ontmoeten en hoop weer te kunnen genieten van een nieuw seizoen bij Barcelona.”

Vorige week maakte Barça bekend dat Messi zijn contract bij de club zal verlengen tot 2021. Voor het nieuwe seizoen zijn de doelen duidelijk, zegt hij. “We hopen echt dat we elke trofee kunnen winnen.” Afgelopen seizoen zag Barcelona aartsrivaal Real Madrid de Spaanse titel en de Champions League winnen. Zelf won Barça de Copa del Rey.

Voor Barcelona begint het nieuwe seizoen op zaterdag 12 augustus met de Supercopa, meteen al een eerste dubbele confrontatie met Real Madrid. Volgende week wordt de kalender van de Spaanse competitie bekend gemaakt.