Dossier Rode Duivels

Martinez: "Was geen echte kritiek van Kevin"

Bondscoach Roberto Martinez heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek van Kevin De Bruyne: “Echte kritiek was dit niet. Het is een eerlijke mening en die mag Kevin hebben.”

“Kevin heeft eerlijk zijn mening gezegd na het experiment tegen Mexico. We zitten nu in een oefenfase met oog op het WK. We moeten de beste opties vinden en tactische beslissingen voor dat wereldkampioenschap. We moeten zoveel mogelijk informatie verzamelen zodat we goed aan het WK kunnen beginnen.”

"Iedereen mag mening hebben"
“Of ik het erg vind dat hij zijn kritiek met de media heeft gedeeld? Dat zal ik intern met hem bespreken. Iedereen mag een mening hebben en die openlijk delen. Het enige nadeel nu is dat alle vragen van de media daar over gaan”, zegt de bondscoach. “Kevin is een winnaar, dat wil ik niet veranderen.

De Bruyne zei ook dat het nu aan de bondscoach is om oplossingen te zoeken. “Dat is mijn taak ook”, zegt Martinez. “We zijn nu al veertien maanden samen en we hebben nog zeven maanden tot het WK. We zitten nu in een periode waarin we verschillende zaken uitproberen. Ik probeer het beste uit de spelers te halen die we hebben.”

"Zitten in voorbereidingsperiode"
“Of ik zijn frustraties begrijp? In de wedstrijd tegen Mexico hebben we verschillende zaken uitgeprobeerd tegen een goede tegenstander. Mexico toonde een andere speelstijl en dat moeten we gebruiken om ons voor te bereiden op het WK. We zitten in een voorbereidingsperiode waarin we ook op onze spelers moeten letten. Het doel van deze twee oefenduels is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. We zullen er klaar voor zijn wanneer het WK start.”

Bekijk ook: De Bruyne hekelt tactiek Martinez