Martinez selecteert Limbombe, Benteke niet

Bondscoach Roberto Martinez haalt Anthony Limbombe bij de selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Ook Radja Nainggolan is er opnieuw bij, Christian Benteke valt naast de selectie. De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion.

Voor Anthony Limbombe is het zijn eerste selectie voor de Rode Duivels. Hij dankt die aan zijn sterke prestaties bij Club Brugge. "Anthony is een heel interessante voetballer. Hij heeft de drang om aan te vallen, en dat als flankaanvaller zoals we ook bij de nationale ploeg graag spelen. Door de blessure van Nacer Chadli ligt die positie wat open. Anthony verdient het om bij de groep te zijn."

Radja wel, Benteke niet
Radja Nainggolan is er ook opnieuw bij. Christian Benteke valt dan weer naast de selectie. De 27-jarige spits zit in een mindere periode bij Crystal Palace, maar daar ligt het niet aan zegt Martinez. “Op dit moment willen we gewoon andere spelers aan het werk zien. We kennen Christian heel goed. Op dit moment hebben we beslist om andere opties te bekijken. Maar Christian zit zeker in onze gedachten.”

Rusten
De Rode Duivels werken deze interlandperiode maar één oefenmatch af. De bondscoach wil zijn spelers zo wat rust geven. “Wanneer je in de Premier League speelt, heb je geen winterstop. Je werkt tien maanden aan een stuk door. Onze ervaring leert ons dat spelers in maart en april beter individueel trainen, zodat ze na een zwaar seizoen in Engeland nog energie hebben om een groot toernooi te spelen na het seizoen.”

Bekijk hier de volledige selectie: