Mak Club Brugge gaat onderuit in Turkije

Club Brugge zal dit seizoen niet in de Champions League actief zijn. In de derde voorronde kon blauw-zwart tegen Istanbul Basaksehir het 3-3 gelijkspel uit de heenwedstrijd niet rechtzetten. Erger nog: Club verloor de terugmatch in Turkije met 2-0.  

Al na zeven minuten werd Club koud gepakt. Denswil verkeek zich op een strakke voorzet van Clichy, Adebayor kon de 1-0 vrij eenvoudig binnenknikken. Blauw-zwart kreeg maar geen voet aan Turkse grond en ontsnapte tien minuten later aan een tweede tegendoelpunt. Emre trapte een hoekschop meteen naar doel, Horvath werkte aan de eerste paal maar net op tijd weg. Halverwege de eerste helft liet Club van zich horen: Vormer verstuurde een haast perfecte vrije trap naar de tweede paal, waar Denswil net naast kopte.

Angstig Club

Basaksehir voetbalde niet al te veel kansen bij elkaar, maar na 33 minuten joeg het Club wel in de touwen. Touba liet Visca lopen, die er met een hard schot in de korte hoek 2-0 van maakte. Als elf makke lammetjes stond Club te voetballen. Het mocht zich gelukkig prijzen dat een schicht van Visca op de paal uiteenspatte en het met slechts twee goals in het krijt ging rusten.

Leko veranderde het geweer van schouder bij de rust en koos voor meer balvastheid. Refaelov bleef binnen, Vanaken nam zijn plaats in. Veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Club ontsnapte vlak na de pauze opnieuw een derde tegentreffer. Visca zette met een leep passje knap Caicara vrij, maar de Braziliaan trapte van dichtbij naast. Aan de overkant kwam de Belgische vicekampioen niet verder dan een lichte kopbal van Touba.

Dubbele strafschop

Basaksehir controleerde de partij, waarop Leko opnieuw ingreep: Diaby kwam erin voor Dennis. De Malinees versierde vrijwel meteen bijna een strafschop voor Club Brugge. Hij werd in de Turkse zestien licht aangelopen door Caicara, maar scheidsrechter Kovac gaf geen krimp. Tien minuten later maakte Club opnieuw aansprak op een penalty. Volkan bokste naast een Brugse voorzet en raakte Touba vol in het aangezicht, maar Kovac liet opnieuw begaan.

De partij kabbelde zonder al te veel opwinding en doelgevaar voort, waardoor Club zich mag opmaken voor twee voorrondewedstrijden in de play-offronde van de Europa League. De loting daarvoor vindt komende vrijdag plaats in Nyon.