Maes: "Genk heeft me iets afgepakt"

Peter Maes, voormalige trainer van KRC Genk, heeft voor het eerst sinds zijn ontslag met de media gesproken. In het Belang van Limburg kijkt hij terug naar zijn periode bij Genk en heeft hij het over zijn toekomst. “De club heeft me de tijd niet gegund om te oogsten”, zegt Maes.

Maandag 26 december, één dag voor de wedstrijd tegen AA Gent, werd Peter Maes “wegens teleurstellende resultaten” ontslagen. Sindsdien is een wedstrijd van KRC Genk bekijken nog steeds te moeilijk. Waarom? “Ik heb het gevoel dat ze me iets hebben afgepakt. We hadden met de staf en de groep keihard gewerkt. De volgende maanden was het tijd om te oogsten, maar dat werd me niet gegund.”

Zijn ontslag was voornamelijk door de teleurstellende negende plaats in de Belgische competitie. Dat was het doel van de club. “Ik hoorde de CEO vroeg in het seizoen beweren dat play-off 1 halen belangrijker was dan presteren in Europa. Breng die boodschap maar naar een jonge ploeg. Die jonge gasten zijn in Europese wedstrijden extra gemotiveerd en het heeft geen zin om hen dan af te remmen.”

Ook met een jonge ploeg willen de Limburgers resultaten neerzetten. Dat gaat volgens Peter Maes niet. “Men wil én een ploeg met spelers die jonger zijn dan 24 én als topclub op drie fronten spelen. Dat lukt niet.”

“Hopelijk snel op de Belgische velden”

Waarmee houdt Peter Maes zich bezig sinds zijn ontslag? “Ik heb vooral geklust, mijn verstand op nul gezet en ook familiale achterstand ingehaald.” Zien we Peter Maes dan binnenkort terug op onze Belgische velden? “Dat is mijn doel, liefst met een volledige voorbereiding en bij een club met ambitie.” Na zijn eerste ontslag ooit als trainer lijkt hij er weer volledig klaar voor.