Maes: "Een beetje veel thuiskomen"

Een dag na het ontslag van Runar Kristinsson is Peter Maes voorgesteld als nieuwe trainer van Sporting Lokeren. Helemaal nieuw is het in Lokeren niet voor Maes, hij was er eerder al aan de slag tussen 2010 en 2015. “Dit voelt dan ook aan als een beetje veel thuiskomen”, zei hij op de persconferentie.

Na een nul op zes de eerste twee speeldagen zat het verhaal van Runar Kristinsson erop in het Waasland. Nu is het opnieuw aan Peter Maes om successen te boeken met Lokeren. Dat deed hij eerder al tussen 2010 en 2015. Maes won er twee keer de Beker van België, werkte er evenveel Europese campagnes af en bereikte in het seizoen 2014-2015 zelfs de groepsfase van de Europa League. Hij nam met Lokeren ook drie keer deel aan play-off 1.

Geduld en grinta
“Twee jaar geleden heb ik hier afscheid genomen en dat was het einde van een cyclus. Nu moet er opnieuw iets opgebouwd worden en zijn we al twee wedstrijden ver in de competitie. Het zal dus zonder voorbereiding zijn en dat ik ook de eerste keer voor mij. Er zal geduld nodig zijn om het voetbal te brengen dat ik wil, maar ik ben deze uitdaging aangegaan in de wetenschap dat er hier mogelijkheden zijn. ik heb honger.”

Maes vindt ook dat er kwaliteit zit in de spelersgroep. “Deze selectie heeft meer in zijn mars dan dat het op dit moment heeft laten zien. Nul op zes is te weinig en dus zal er op de eerste plaats harder gewerkt moeten worden. Vandaag is er al met veel passie getraind aan een hoge intensiteit die ik elke training wil zien. Die passie moet er altijd zijn. Ik ben misschien wel wat veranderd, maar ik kan nog altijd niet tegen mijn verlies. De groep toont zich misschien nog iets te nederig, er mag wat meer grinta inzitten. Bovendien zijn er heel wat nieuwe jongens en zal ik wat tijd nodig hebben om ze te leren kennen.”

Geen stap terug
Peter Maes zat sinds eind december zonder trainersjob. Hij werd toen ontslagen bij Racing Genk. Hij vindt een terugkeer naar Lokeren heen stap terug in zijn carrière. “Aan dat ontslag in Genk heb ik toch wel wat schade overgehouden. Hier ben ik teruggekeerd naar een vertrouwde omgeving, zoals Francky Dury (bij Zulte Waregem) en Hein Vanhaezebrouck (KV Kortrijk) destijds ook hebben gedaan. Bij een oude liefde terug goede resultaten neerzetten, dat is de motivatie voor mij.”

Bekijk ook:

Bron: Belga (vda)