Lukaku: "Ik wil prijzen pakken"

Romelu Lukaku heeft in de Engelse media meer uitleg gegeven waarom hij zijn contract bij Everton niet wil verlengen. Het is de 23-jarige Rode Duivel niet om de centen te doen, wel om de prijzen die hij maar wat graag wil pakken. Hij bekritiseert daarbij ook het gebrek aan ambitie van Everton.

Lukaku ligt nog twee jaar onder contract bij Everton en leek die verbintenis ook te gaan verlengen. Hij zou daarmee de best betaalde speler ooit worden in de clubgeschiedenis van Everton. Tot begin deze week. De Rode Duivel trok zelf de stekker uit de onderhandelingsgesprekken en geeft nu ook meer uitleg in de Engelse media waarom hij dat deed. Big Rom wil een stap hogerop en prijzen pakken.

"Herinnerd worden om prijzen, niet om doelpunten"
“Everton heeft een rijke geschiedenis, maar de toekomst moet nog geschreven worden. Men praat altijd over het team uit de jaren tachtig. Dat was geweldig, maar wij als spelers willen dat ze over ons spreken in plaats van in het verleden te blijven hangen. Op het einde van je carrière wil je herinnerd worden om de prijzen die je hebt gewonnen, niet om de doelpunten die je hebt gemaakt.”

Volgens Lukaku heeft Everton ook een gebrek aan ambitie. “In plaats van in het verleden te leven, moet je aan de toekomst denken. Hoe deze club moet groeien en verbeteren, welke spelers je wil halen zodat je kan meestrijden voor de grote prijzen. Ik weet niet wat de plannen zijn van het bestuur, maar ik weet dat de club bepaalde spelers kon strikken en dat toch niet heeft gedaan. Ik noem geen namen, maar die jongens spelen nu in de Premier League en doen het ook goed.”

"Kan een van de beste spitsen ter wereld worden"
Lukaku wil dus hogerop en naast Luis Suarez, Robert Lewandowski, Karim Benzema en Edinson Cavani een van de beste spitsen ter wereld worden. “Ik kijk soms naar wat zij doen en vraag mij dan af hoe dicht ik bij hun niveau kom. En dat is dicht. Ik ben een van de beste spitsen in de Premier League. Honderd procent zeker, want als ik dat niet zou zeggen, doe ik mezelf tekort. Kan ik een van de beste spitsen ter wereld worden? Zeker. Maar daarvoor heb je een toneel nodig waar je dat kan tonen.” Lukaku verwijst daarmee naar de Champions League.

"Finaal willen fans trofeeën, net als spelers"
Big Rom is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij de Toffees en lijkt de club ook te gaan verlaten. Zenuwachtig wordt de Rode Duivel niet. “Ik speel gewoon voetbal en doe wat ik kan om Everton te helpen een betere club te worden. We willen allemaal het beste voor de club, want we hebben fantastische faciliteiten en supporters. Everton is een voorbeeldclub, maar finaal willen de fans trofeeën zien, net zoals de spelers.”