Dossier Rode Duivels

Lukaku bezorgt matige Duivels de zege

De Rode Duivels hebben hun laatste wedstrijd van 2017 met een overwinning afgesloten. In een matige partij tegen Japan maakte Romelu Lukaku het enige doelpunt.

De Duivels hadden het in het wedstrijdbegin moeilijke met de enthousiaste Japanners die een paar kreeg konden dreigen. Maar na een kwartier kwamen de Belgen beter in de wedstrijd. Er waren via De Bruyne en Lukaku ook enkele kleine kansen. De grootste kans in de eerste helft kwam via de voet van Kevin De Bruyne, maar Kawashima kon z’n schot nog net wegtikken. Een logische 0-0 stand bij de rust was dan ook het gevolg.

In de tweede helft eisten de Duivels meteen de bal op. Maar ze beten aanvankelijk hun tanden stuk op de dubbele Japanse verdedigingsgordel. Het tempo steeds verder weg na de wissels van Dries Mertens en Kevin De Bruyne. Het eerste schot tussen de palen in de tweede helft kwam zelfs van de Japanners, maar Morioka van Waasland-Beveren vond Mignolet op z’n weg.

Lukaku verlost Duivels

Twintig minuten voor tijd brak een individuele actie de wedstrijd dan toch open. Nacer Chadli slalomde langs drie Japanners en vond aan de tweede paal Romelu Lukaku. Die had z’n 31e doelpunt voor de Rode Duivels maar voor het binnenkoppen. Daardoor wordt Lukaku meteen alleen all-time topschutter bij de Duivels. Japan reageerde wel meteen met twee goede mogelijkheden, maar Simon Mignolet stond twee keer attent te keepen.