Luis Enrique stopt bij Barcelona

Luis Enrique stapt na dit seizoen op als coach van de Spaanse landskampioen FC Barcelona. Dat maakte de 46-jarige coach woensdagavond na de 6-1 zege tegen Sporting Gijon bekend.

"Ik kan bevestigen dat ik komend seizoen niet langer coach van Barcelona ben", bekende Luis Enrique, wiens contract er na dit seizoen afloopt. "De reden kan je zoeken bij de manier waarop ik dit beroep uitoefen. Het trainerschap is slopend en ik ben toe aan rust." Luis Enrique is sinds de zomer van 2014 als hoofdcoach in Nou Camp aan de slag. Hij werd er destijds de opvolger van de ontslagen Argentijn Gerardo 'Tata' Martino en leidde de club naar een indrukwekkende reeks successen. In tweeënhalve seizoenen pakt hij met de Catalanen onder meer twee landstitels, twee keer de Copa del Rey, één keer de Champions League en één keer het WK voor clubs.

In de Champions League staan ze, na de 4-0 pandoering tegen Paris Saint-Germain, op de rand van de uitschakeling. Sinds Nieuwjaar leek de magie tussen de vedetten in de spelersgroep en de coach ook wat uitgewerkt. "Het klopt dat we in de Champions League in een lastige situatie zitten, maar als alles wat meezit, kunnen we dat in de terugwedstrijd nog rechttrekken. Ik zal in de komende drie maanden nog alles geven voor de club", besloot Luis Enrique.