Liverpool: "Laten Coutinho niet gaan"

Staat er een nieuwe transfersoap op til? Philippe Coutinho heeft bij Liverpool een transferverzoek ingediend om naar Barcelona te trekken. Liverpool houdt het been stijf en wil de middenvelder niet laten gaan. 

"We willen duidelijkheid scheppen over onze positie ten opzichte van een transfer van Philippe Coutinho", staat in een statement te lezen op de website van The Reds. "De club zal over geen enkel bod nadenken. Hij zal speler van Liverpool zijn op het moment dat de transfermarkt sluit." Daarmee staat de club lijnrecht tegenover de wil van de speler. 

Barcelona ziet in Coutinho de ideale opvolger van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar. Volgens BBC en Sky Sports zou Liverpool al een bod van de Catalanen van tafel geveegd hebben. Liverpool opent het seizoen komend weekend tegen Watford, maar kan niet op Coutinho rekenen. "Hij sukkelt met de rug en traint ook niet", aldus trainer Jürgen Klopp. "Het is ook twijfelachtig of Coutinho dinsdag in de Champions League tegen Nice kan spelen."

Door: Jarno Bertho