Linard: "Geloofwaardigheid verloren"

De Belgische voetbalbond reageert enorm ontgoocheld op de beslissing van de UEFA. “Ook al zijn wij niet verantwoordelijk voor deze beslissing, toch hebben we heel wat geloofwaardigheid verloren bij grote voetbalinstanties als de UEFA en FIFA”, zei voorzitter Gerard Linard op een persconferentie.

“Allereerst is ons imago beschadigd. Zowel dat van de voetbalbond als dat van Brussel, de hoofdstad van Europa. Ook het imago van ons land is beschadigd. Ook al is de voetbalbond niet verantwoordelijke voor deze situatie, toch hebben we heel wat geloofwaardigheid verloren bij grote voetbalinstaties als de UEFA en de FIFA. Voor ons is dat heel zwaar.”

Verder ziet Linard ook heel wat financiële gevolgen. “Op economisch vlak zal er schade zijn. Dit is slecht voor de hotels, restaurants en onze supporters moeten nu heel Europa rond. Dit is een zeer slechte situatie. Onze ploeg is nog nooit zo goed geweest, maar toch kunnen we het EK niet ontvangen omdat we op dit moment geen stadion hebben dat aan de voorwaarden van het moderne voetbal voldoet.”

“Ondanks de negatieve beslissing van de UEFA, hopen we dat diegenen de beslissingen nemen in acht nemen dat de grootste federatie van ons land een modern stadion moeten hebben dat plaats kan geven aan 40 à 50.000 mensen.

Herbekijk hier de volledige persconferentie: