Leicester voorbij Sevilla naar kwartfinales

Leicester City heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De Engelse kampioen versloeg thuis Sevilla met 2-0 dankzij doelpunten van aanvoerder Morgan en Albrighton. Leicester-doelman Kasper Schmeichel stopte tien minuten voor tijd nog een strafschop.

De sfeer in het King Power Stadium zat meteen goed. 30 000 supporters geloofden in een stunt tegen de nummer drie uit de Primera Division. Sevilla had de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen. De eerste kans was ook voor Sevilla, maar Schmeichel stond pal op een poging van Nasri. Leicester kwam daarna beter en de wedstrijd en werd ook de betere ploeg. Halfweg de eerste helft resulteerde dat in de 1-0 van Wes Morgan.

Na de pauze kwam Leicester goed weg wanneer een afstandsschot van Escudero tegen de lat belandde. Een teken voor de Engelse kampioen om opnieuw een versnelling hoger te schakelen. Een voorzet van Mahrez werd opgepikt door Albrighton en die trapte de 2-0 laag binnen. 

Een kwartier voor tijd zag het er nog slechter uit voor Sevilla toen Nasri z’n tweede gele kaart kreeg voor een lichte kopstoot bij Jamie Vardy. Toch kregen de Spanjaarden nog een uitstekende mogelijkheid op de goal die verlengingen zou afdwingen. Schmeichel kwam te laat bij Vitolo en de ref wees terecht naar de stip. Maar Schmeichel maakte z’n fout zelf recht door de strafschop van N’Zonzi uit z’n doel te houden.

Leicester kreeg zelfs nog enkele uitstekende mogelijkheden op de bevrijdende 3-0, maar tot twee maal toe kon Vardy niet scoren. Het bleek niet nodig te zijn want het bleef bij 2-0. In de Premier League staat Leicester pas 15e, maar het schaart zich nu wel bij de beste acht ploegen in Europa.