KVO verlaat Europa met opgeheven hoofd

KV Oostende is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs van de Europa League. Na de 4-2-nederlaag uit de heenmatch, speelde KVO thuis 0-0 gelijk tegen Olympique Marseille. Een knap resultaat tegen de Franse topclub, maar niet genoeg voor de kwalificatie.

In haar allereerste Europese thuiswedstrijd begon KV Oostende enthousiast aan de wedstrijd, maar na een kwartier duwde Marseille door. De bal eindigde een eerste keer op de paal na een poging van Ocampos. Het doelkader zou OM op het einde van de eerste helft nog eens van de openingsgoal houden. KVO toonde zich met een ingestudeerde vrije trap en Musona was te verrast bij een goede voorzet van Siani.

Geen doelpunten voor de rust, na de pauze kwam de thuisploeg enkele keren dichtbij de 1-0. Mandanda hield een kopbal van Milic uit doel met een knappe save en enkele minuten later kopte Tomasevic net naast. Na een knappe actie eindigde ook een schot van El Ghanassy op doelman Mandanda en in het slot van de match trapte Rozehnal net over. 

KV Oostende speelde een sterke wedstrijd, maar de 4-2-nederlaag uit de heenmatch rechtzetten, lukte niet. De kustploeg mag Europa bij haar eerste passage wel met opgeheven hoofd verlaten.