Kums biedt excuses aan voor rode kaart

Sven Kums heeft op de website van Anderlecht z'n excuses aangeboden voor z'n rode kaart van gisteren tegen Bayern München. "Ik wil me tegenover iedereen excuseren. Mijn actie gebeurde in het heetst van de strijd, jammer dat ik daardoor m'n team en de fans in de steek gelaten heb." 

Kums kreeg tegen Bayern München al na 10 minuten een rode kaart toen hij de doorgebroken Lewandowski bij de schouder greep. Trainer René Weiler spaarde z'n kritiek niet. "Die fout van Kums mag niet gebeuren, zeker niet met al zijn ervaring." Na een hele heisa over een al dan niet selectie voor de match tegen Bayern zette de Zwitser Kums tegen Bayern centraal in de verdediging. "Ik weet dat Kums geen verdediger is. Maar de media kan nu eenmal kritiek blijven geven op dingen die ze niet begrijpen." 

Anderlecht ging uiteindelijk met tien man uiteindelijk met 3-0 onderuit in de Allianz Arena. "Het team heeft erg goed gespeeld" zei Kums nog op de website. "Nu moeten we hard werken naar de volgende wedstrijd toe. We moeten ons optrekken aan onze goede prestatie."