KRC Genk vervangt Karelis door Naranjo

KRC Genk heeft een vervanger voor Nikolaos Karelis gevonden. De Spanjaard José Naranjo komt over van Celta de Vigo en tekent voor 3,5 seizoenen in de Luminus Arena. 

De Limburgers kunnen minimaal acht maanden niet rekenen op eerste keuze Karelis. Die scheurde in de competitiewedstrijd tegen AA Gent zijn kruisbanden en dus moest Genk op zoek naar een vervanger. Die heeft het nu gevonden in José Naranjo. De 22-jarige Spaanse spits kwam dit seizoen nauwelijks in actie bij Celta de Vigo en mocht beschikken. In de Europa League speelde hij wel twee wedstrijden, waaronder één tegen Standard (foto).

Vorig jaar scoorde Naranjo nochtans aan de lopende band bij Gimnastic de Tarragona in de Spaanse tweede klasse. Hij maakt er 16 goals en gaf 5 assists. Hij werd er verkozen tot Belofte van het Jaar en versierde een transfer naar de Primera División. KRC Genk omschrijft zijn spits als "snel, technisch zeer vaardig en kan uit de voeten op de flank en centraal in de spits." Hij sluit zo snel mogelijk aan bij de spelersgroep op winterstage.