KBVB vraagt extra WK-tickets

De voetbalbond heeft aan FIFA gevraagd om extra tickets vrij te maken voor de Belgische supporters die naar de groepswedstrijden van de Rode Duivels op het WK in Rusland willen komen kijken. De KBVB vreest dat veel supporters uit de boot zullen vallen en dat wil men dus vermijden.

De FIFA houdt acht procent van de beschikbare kaartjes vrij voor de federaties van de landen die elkaar treffen. Het betreft dus niet het percentage op de totale capaciteit van het stadion, zoals eerst algemeen werd aanvaard. Sommige tickets zijn gereserveerd voor onder meer sponsors en VIP's.

Supportersfederatie 1895 vreest dat heel wat Belgische fans uit de boot zullen vallen. Vooral voor de groepswedstrijd tegen Engeland op 28 juni zijn supporters bereid af te zakken naar Kaliningrad, in vogelvlucht op 1.160 kilometer of drie uur vliegen verwijderd van Brussel. "We hebben de pech dat onze mooiste affiche in het kleinste WK-stadion georganiseerd wordt. Het is dan ook nog eens de speelstad die het dichtst bij België ligt", zei woordvoerder Stefan Van Loock.

De KBVB heeft al een officiële aanvraag ingediend bij de FIFA om extra tickets te bekomen. Enkel leden van de officiële fanclub 1895 kunnen tickets bestellen. Indien de vraag het aanbod overstijgt, zullen de zitjes voorbehouden voor Belgische supporters verdeeld worden volgens het puntensysteem van 1895.