Izquierdo trekt naar Premier League

José Izquierdo verlaat Club Brugge en trekt naar de Premier League. De Engelse promovendus Brighton & Hove Albion heeft een akkoord bereikt met Club over de komst van de Gouden Schoen 2016. Dat nieuws werd donderdagochtend bevestigd door Club-voorzitter Bart Verhaeghe aan VTM NIEUWS en is ook bekend gemaakt door de Engelse club zelf. 

Vorige week vonden er al gesprekken plaats tussen Izquierdo en de Engelse club, maar toen kwam er nog geen akkoord over de transfersom. Gisteravond volgde dan een tweede gesprek, waarna de witte rook volgde. Izquierdo legt binnen de 24 uur zijn medische testen af bij Brighton & Hove Albion. Morgen neemt hij afscheid van zijn collega's bij Club Brugge. 

18 miljoen
Club Brugge zou voor Izquierdo meer dan 15 miljoen euro krijgen, met daar bovenop nog bonussen. Als Izquierdo effectief voor meer dan 15 miljoen vertrekt, wordt hij de duurste uitgaande transfer ooit voor Club Brugge. Voor Brighton & Hove Albion is hij dan weer de duurste inkomende transfer uit de clubgeschiedenis.

Sterkhouder en publiekslieveling
José Izquierdo was drie jaar lang actief bij Club Brugge. In die tijd groeide hij uit tot absolute sterkhouder en publiekslieveling. De Colombiaan speelde in totaal 117 wedstrijden in het shirt van blauw-zwart waarin hij 38 doelpunten maakte en 19 assists leverde.

Met Club Brugge won hij in 2015 de Beker van België en kroonde hij zich een jaar later tot landskampioen. Zijn sterke prestaties leverden hem in 2016 de Gouden Schoen op. 

Door: Gunter Van Stappen / Viona Daelemans