Guardiola komt naar België

De Kevin De Bruyne Cup krijgt op zaterdag 2 juni hoog bezoek. Niemand minder dan Pep Guardiola komt dan naar Drongen om de U15 van onder andere Manchester City aan het werk te zien. “Tot onze grote verbazing belde de heer Guardiola ons zelf om te laten weten dat hij er absoluut bij wil zijn”, meldt de organisatie.

De KDB Cup is een jeugdtoernooi dat begin juni wordt georganiseerd op de terreinen van KVE Drongen, de eerste club van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel zette enkele jaren geleden zijn schouders onder het project en lokt nu ook zijn trainer van bij Man City naar België.

“Enkele maanden geleden trokken we onze stoute schoenen aan”, zeggen de organisatoren van de KDB Cup. “We lieten een persoonlijke uitnodiging bezorgen aan de Catalaanse trainer. Tot onze grote verbazing belde hij ons zelf op om te laten weten dat hij er absoluut bij wil zijn.”

De KDB Cup vindt plaats op 2 en 3 juni. De U15 van heel wat verschillende topteams zullen deelnemen aan het toernooi. Onder hen Manchester City, Paris Saint-Germain, Chelsea en Borussia Dortmund. Mogelijk komt Guardiola op zaterdagavond ook kijken naar de oefeninterland tussen de Rode Duivels en Portugal.