Griekse tragedie: AEK schakelt Club uit

Na vier voorrondewedstrijden is het Europese avontuur van Club Brugge al voorbij. Blauw-zwart verloor met 3-0 op bezoek bij AEK Athene, nadat het in de heenmatch ook al niet kon scoren (0-0). Zulte Waregem is op die manier de enige Belgische vertegenwoordiger in de poules van de Europa League.

De wedstrijd in Athene kon niet meer dramatisch beginnen voor Club Brugge. Blauw-zwart creëerde nauwelijks kansen en slikte op het halfuur na een fout van Horvath de 1-0 van op de stip. Hristodoulopoulos trapte de bal in de linkerhoek binnen. Vlak voor de pauze deden de Grieken er nog een schep bovenop. De Brugse verdediging werd helemaal opgerold. De lat bracht nog redding op een kopbal van Hristodoulopoulos, maar bij de rebound van Simoes was het wel raak: 2-0 aan de pauze.

Nog voor het uur gebruikte Leko al zijn wissels: Palacios, Vossen en Dennis gingen naar de kant voor Cools, Refaelov en Limbombe. De ingrepen van de coach brachten geen zoden aan de dijk voor Club. Het bleef apathisch voetballen en kwam niet tot kansen. Tien minuten voor tijd mocht het zelfs tevreden zijn dat een kopbaldoelpunt van Almeida voor buitenspel werd afgevlagd. In de slotfase was het dan toch zo ver: de defensie van Club ging alwéér in de fout, Simoes had de 3-0 maar voor het binnenduwen.

Voor het eerst sinds de invoering van de Europa League weet zo maar één Belgische club zich te plaatsen voor de poulefase van de Europa League.