Gent laat alsnog punten liggen bij KVM

AA Gent heeft haar eerste punt van het seizoen te pakken. De Buffalo’s leken lange tijd op weg naar de zege in en tegen KV Mechelen, maar Tim Matthys ontnam zijn ex-team alsnog twee punten. Malinwa speelt zo voor de derde keer op rij gelijk. 

Na een nul op zes en Europese uitschakeling begon AA Gent onder enorme druk aan de wedstrijd. Toch startten de Buffalo’s met veel grinta, alleen de kansen bleven uit. Die kwamen er wel aan de overkant. Kalinic miskeek zich bijna op een schot van Drazic, maar in de herneming kon de Gentse goalie de bal wel klemmen.

Kalu
Iets na het half uur kwam de voorsprong er dan toch voor AA Gent. Coulibaly werkte zich voorbij De Witte en bracht de bal voor doel, Kalu maakte de aanval af. Na die openingsgoal trokken de Buffalo’s de match helemaal naar zich toe. Coulibaly en Kubo vergaten de voorsprong nog verder uit te diepen.

Gent begon ook iets beter aan de tweede helft, maar Malinwa knokte zich opnieuw in de match. Terwijl de Buffalo’s vergaten een tweede keer te scoren, kwam de thuisploeg steeds dichter bij de gelijkmaker. Pogingen van onder andere De Witte wilden er niet in, maar in de slotminuten viel de 1-1 dan toch.

Ex-Buffalo
Uitgerekend Tim Matthys ontnam zijn ex-team twee punten met een ingestudeerde vrije trap. AA Gent kan zo opnieuw niet winnen. Het pakt wel haar eerste punt van het seizoen. KV Mechelen speelt voor de derde keer op rij gelijk. 

Door: Viona Daelemans