Gent geraakt niet voorbij Standard

AA Gent is er niet in geslaagd om z’n sterke reeks van overwinningen in de competitie verder te zetten. Op bezoek bij Standard werd het 0-0. In de slotfase keurde scheidsrechter Laforge een doelpunt van Gigot af voor een duwfout, al was in de herhaling niet meteen duidelijk waarom.

Na een sterke Gentse openingsfase nam Standard na tien minuten het commando helemaal over. Spitsbroeders Emond en Sa misten de kansen op de 1-0. De Luikenaars, met Rode Duivel Axel Witsel als supporter op de tribune, toonden veel passie - naar het voorbeeld van hun geschorste trainer - maar waren achterin ook kwetsbaar. Ochoa moest voor rust nog tussenkomen op doelpogingen van Simon en Kubo.

Na rust bleek de felle regen in eerste instantie een spelbreker. Maar ook na de regenbui bleef het huilen met de pet op. Beide teams haalden het niveau van de eerste helft niet meer en er vielen nog amper kansen te bewonderen op Sclessin. We leken af te stevenen op een bloedeloos einde, maar in het slot sloeg het vuur toch nog in de pan. Scheidsrechter Laforge keurde om onbegrijpelijke redenen de goal van Gigot af en ontnam Gent zo de drie punten. Vreemde beslissing, zeker omdag er een videoref op de wedstrijd aanwezig was.

Bekijk hier de samenvatting van AA Gent - Standard