Gent geraakt niet voorbij Kortrijk

Geen zes op zes voor Yves Vanderhaeghe bij AA Gent. De Buffalo’s geraakten in het Guldensporenstadion niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen KV Kortrijk. Gent had nochtans de meeste kansen, maar miste efficiëntie. In de stand schieten beide ploegen niet zoveel op met een punt.

Nog zaterdagavond ging KV Mechelen zwaar onderuit op het veld van Eupen. Malinwa verloor met 4-1 en zakt zo naar de voorlaatste plaats. De druk op trainer Yannick Ferrera neemt zo nog wat meer toe.

Ook KV Oostende heeft opnieuw verloren. De Kustboys werden op Stayen in de slotminuten genekt door Jonathan Legear. KVO blijft zo laatste, STVV doet het veel beter en is voorlopig derde.

Eerder op de avond kon Charleroi alweer niet winnen op bezoek bij Lokeren. De thuisploeg kwam al na twee minuten op voorsprong via De Ridder, Benavente zorgde in minuut 66 voor de gelijkmaker. Charleroi blijft voorlopig tweede, maar verliest de voeling met leider Club Brugge. Het verschil is vijf punten en Club speelt zondag nog tegen Antwerp.