Gent geraakt alweer niet voorbij KVO

Herbekijk de samenvatting vanaf 1:15

AA Gent heeft ook de vierde confrontatie met KV Oostende dit seizoen niet kunnen winnen. De Buffalo’s geraakten thuis niet verder dan een 1-1-gelijkspel en begaan zo een eerste en meteen ook dure misstap in play-off 1.

De wedstrijd begon nog evenwichtig, maar al vroeg toonde AA Gent waarom het boven KV Oostende staat in het klassement. Perbet kreeg een eerste uitgelezen kans op de openingsgoal, maar hij kopte recht op doelman Silvio Proto. De goalie van KVO hield daarna nog pogingen van Milicevic en Mitrovic uit zijn doel. KV Oostende probeerde het met enkele pogingen van ver en naar het einde van de eerste helft toe trok het de match naar zich toe. Doelpunten vielen er voor rust niet.

Inefficiëntie
Na de pauze hielden beide teams mekaar in evenwicht zowel wat kansen betreft als het claimen van een strafschop. Dejaegere ging eerst gretig neer na licht contact met Berrier en enkele minuten later tackelde Gigot de bal vlak voor Dimata. Ref Lardot floot twee keer geen penalty.

Gent kreeg op het uur nog een reuzekans op de 1-0, maar Perbet faalde vanavond in de afwerking. Vanhaezebrouck haalde de Franse spits dan ook snel naar de kant. Het missen van efficiëntie brak AA Gent zuur op, want in minuut 66 trapte Franck Berrier via de onderkant van de lat de openingsgoal binnen.

Eerste en dure misstap
De thuisploeg reageerde meteen via invaller Kalu – die de geblesseerde Dejaegere twintig minuten voor tijd verving – en de onvermijdelijke Yuya Kubo. De Japanner tikte na een voorzet van die eerste de gelijkmaker mooi in doel.

Verder kwam AA Gent niet meer en zo mist het de kans om gouden zaakjes te doen in de titelstrijd. Afhankelijk van het resultaat zondag tussen rechtstreeks concurrenten Anderlecht en Club Brugge, konden de Buffalo's uitlopen op Club Brugge of dichterbij leider Anderlecht komen.