Genk strikt Deense topschutter

Racing Genk heeft zich versterkt met de Deen Marcus Ingvartsen. De 21-jarige spits was vorig seizoen nog topschutter in de Deense eerste klasse. Hij tekent een contract voor vier jaar bij de Limburgers.

Ingvartsen is een beloftevolle spits die zich het voorbije seizoen in de kijker speelde bij Nordsjaelland. Hij was er goed voor 23 doelpunten in 36 wedstrijden en werd zo topscorer in Denemarken. Racing Genk beschrijft hem als volgt op de clubwebsite: “Marcus is een zeer complete spits, sterk in de combinatie en met een neus voor goals.”

Door zijn sterke prestaties kon Ingvartsen op interesse rekenen uit heel Europa. Genk wordt zijn eerste buitenlandse avontuur. “Hij kiest bewust voor het sportief project in Genk als juiste stap in zijn carrière.” Bij de Limburgers zal hij met rugnummer 9 spelen, hij sloot woensdag al meteen aan op stage in het Nederlandse Garderen.

Marcus Ingvartsen speelde zijn hele leven al voor Nordsjaelland, waar hij in 2014 zijn debuut maakte in het eerste elftal.  Hij doorliep daarnaast ook de nationale jeugdreeksen van U16 tot U21 en werd dit seizoen voor het eerst geselecteerd bij de A-kern van Denemarken.