Genk raapt puntje bij Charleroi

Racing Genk heeft opnieuw niet kunnen winnen, het bleef in Charleroi steken op een 1-1 gelijkspel. De laatste competitiezege van Genk dateert alweer van een kleine maand geleden, uit bij Zulte Waregem. In de strijd voor Play-Off 1 schieten de Limburgers niet veel op met één puntje, Charleroi blijft dan weer stevig tweede in de stand.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Genk monopoliseerde de bal, terwijl Charleroi loerde op de omschakeling. Verder dan een schuchtere poging van Benavente in het zijnet, viel er geen doelgevaar te noteren.

Gelukkig bracht de tweede helft beterschap: Rezaei recupereerde de bal op de flank en de Iraniër begon dan aan een mooi nummertje om uiteindelijk Vukovic te verschalken, 1-0 voor de Carolo's. Lang kon Charleroi niet genieten van z'n voorsprong, want nog geen twee minuten later kwam Genk langszij. Nikos Karelis werd vrijgelaten en kopte een voorzet van Nastic tegen de touwen, 1-1 en alles te herdoen. Jammer genoeg was nadien de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen, wat resulteerde in een logisch gelijkspel.