Genk ontslaat trainer Stuivenberg

Albert Stuivenberg is niet langer de trainer van Racing Genk. Het gelijkspel tegen Eupen van gisterenavond is de druppel voor het Limburgse bestuur. Genk kon al drie competitiewedstrijden op rij niet meer winnen en staat pas negende in het klassement.

Stuivenberg was sinds het begin van 2017 trainer bij de Limburgers, hij volgde er toen Peter Maes op. Aanvankelijk deed Stuivenberg het uitstekend met Genk: hij haalde onder meer de kwartfinales van de Europa League. In de eigen competitie moest hij uiteindelijk wel play-off 1 aan zich laten voorbij gaan. 

Dit seizoen liep het ook stroef bij Racing Genk. Genk won maar vijf van z'n achttien wedstrijden en stond nooit hoger dan de zesde plaats. "KRC Genk bedankt Albert Stuivenberg voor zijn professionalisme en grote inzet en wenst hem alle succes toe in hun verdere loopbaan. De club zal zo snel mogelijk werk maken van de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach" klinkt het in Limburg. Tot zolang zal T2 Jos Daerden de trainingen en wedstrijden leiden. 

Stuivenberg is al de negende (!) trainer die dit seizoen moet opstappen. Marquez (STVV), Kristinsson (Lokeren), Vanhaezebrouck (AA Gent), Vanderhaeghe (KV Oostende), Weiler (Anderlecht), Ferrera (KV Mechelen), Condom (Eupen) & Anastasiou (KV Kortrijk) gingen hem al voor.