Genk boekt zege bij Anderlecht

Racing Genk pakt zijn tweede uitzege van het seizoen op het veld van Anderlecht. De Genkenaars pakten drie broodnodige punten waardoor het in de stand klimt naar de 9de plaats. Paarswit verliest en ziet daarmee de kloof met Club Brugge oplopen tot 12 punten en blijft zelf hangen op een vijfde plek in de stand.

Twee voetballende ploegen probeerden in het eerste kwartier het spel naar zich toe trekken, zonder echt gevaarlijk te worden. Paarswit prikte een paar keer gevaarlijk op de tegenaanval maar Vukovic zat er goed tussen of Teodorczyk stond buitenspel. Racing Genk hield controle over de match maar leed achteraan wel te veel balverlies, waar Anderlecht dan weer niet van kon profiteren.  Genk deed het niet onaardig in balbezit maar kon moeilijk doelgevaar creëren. 

De tweede helft startte verschroeiend met een enorme kans via Onyekuru, die de paal viseerde. Enkele minuten later was het echter prijs aan de overkant: Aidoo kopte de 0-1 voorbij Boeckx. Grote opluchting in het Genkse kamp. Anderlecht klampte nog aan en kreeg nog een dot van een kans via de ingevallen Harboui, maar hij miste van zeer dichtbij.