Geen winnaar in Waalse derby

Standard en Charleroi hebben deze middag 0-0 gelijkgespeeld op Sclessin. De Rouches kregen in het begin van de wedstrijd de betere kansen om het verschil te maken, Charleroi hield stevig stand. Na de pauze waren er aan beide kanten mogelijkheden, zonder succes.  Door de puntendeling komt Charleroi alleen op kop in het klassement.

Waar de supporters in het verleden voor veel spektakel zorgden, was er nu van in het begin veel opwinding op het veld. Nieuwkomer bij Standard Carlinhos zorgde na een handvol minuten al voor het eerste gevaar. Doelman Penneteau tikte zijn pegel tegen de paal. Mpoku was iets later ook dichtbij, opnieuw stond Penneteau pal.

Stilaan kreeg Charleroi iets meer grip op de match, zonder echt gevaarlijk te zijn. Geen van beide ploegen maakte nog aanspraak op een doelpunt, een logische 0-0 halfweg.

De intensiteit ging na de pauze de hoogte in, het spelstijl was iets minder. Ndongala kwam voor de thuisploeg nog het dichtst bij het winnende doelpunt, maar de flankspeler verkwanselde de kans. Standard schuift door het punt ietwat op in de stand, vooral opluchting na een dramatische 0 op 9. Charleroi is het maximum van de punten kwijt, maar staat met 16 op 18 wel alleen op kop.