Frankrijk geraakt niet voorbij Luxemburg

Drie dagen na de glansrijke prestatie tegen Nederland (4-0) is Frankrijk thuis niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel tegen Luxemburg, het nummer 136 van de wereld. Les Bleus blijven wel aan de leiding in groep A, maar het verschil met Zweden is maar een punt. 

Frankrijk had donderdag nog geïmponeerd door Nederland in te blikken met 4-0, maar beet nu zijn tanden stuk op het bescheiden Luxemburg. Frans bondscoach Didier Deschamps speelde met zijn sterkste team en rekende op de kwaliteit van onder meer Paul Pogba, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé, maar zij vonden geen gaatje in de Luxemburgse afweer. Laurent Jans van Waasland-Beveren speelde de volledige partij voor Luxemburg.

Eerder op de dag klopte Nederland in groep A Bulgarije (3-1) en ging Zweden makkelijk winnen in Wit-Rusland (0-4). Frankrijk voert de stand aan met zeventien punten, maar laat de kans schieten om een kloof te slaan met de achtervolgers. Zweden staat tweede met zestien punten, voor Nederland (13 punten) en Bulgarije (12 punten). Luxemburg en Wit-Rusland (beiden 5 punten) sluiten de rangen. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de eindronde in Rusland, de tweede speelt barrages.