Ferrera niet langer trainer KV Mechelen

KV Mechelen zet een punt achter de samenwerking met Yannick Ferrera. “We betreuren dat we dit moeten doen, maar na de wedstrijd tegen Eupen (4-1-nederlaag) vonden we dat het op was tussen trainer en speler”, zegt voorzitter Johan Timmermans op de clubwebsite.

Malinwa ging zaterdag met 4-1 onderuit met rechtstreeks concurrent Eupen en zakte zo naar de voorlaatste plaats in het klassement. De Antwerpse club pakt zo amper acht punten uit de eerste elf speeldagen, ver onder de verwachtingen van de club.

"Moesten ingrijpen"
“We zijn zwaar ontgoocheld in de resultaten. De wedstrijd in Eupen heeft bewezen dat de coach nog onvoldoende impact heeft op de groep om resultaten neer te zetten”, reageert voorzitter Timmermans. "We hebben vorig seizoen goed samengewerkt met Yannick Ferrera en een ongelooflijke strijd geleverd voor play-off 1 waarvoor we hem ook bedanken. We betreuren dan ook dat we de samenwerking met hem moeten stop zetten. Zoiets zijn we als club niet gewend te doen.”

Timmermans benadrukt dat ook de spelers verantwoordelijkheid dragen. “Maar er moest ingegrepen worden. We hopen dat de spelers nu hun rug rechten en resultaten neerzetten.”

Net geen play-off 1
Naast Yannick Ferrera wordt ook assistent-trainer Yann Danielou aan de deur gezet. Ferrera stond sinds 11 september aan het roer bij KV Mechelen. Hij volgde er toen de naar Standard vertrokken Aleksandar Jankovic op. Vorig seizoen streed Ferrera met Malinwa lange tijd mee voor play-off 1, maar uiteindelijk vielen ze er net naast. Dit seizoen gaat het met een 8 op 33 veel minder vlot. 

Assistenten Tom Caluwé, Sven Swinnen en Jugoslav Lazic nemen de taken voorlopig over. Caluwé stond enkele uren na het ontslag van Ferrera de pers te woord: "Wij willen Yannick bedanken voor de goede samenwerking en mooie momenten. Verder sluiten wij ons aan bij het communiqué van de club.