"Extra kwaliteit, daarom geen vervanger Izquierdo"

Nu José Izquierdo naar de Engelse eersteklasser Brighton & Hove Albion trekt, is Club Brugge zijn goudhaantje kwijt. Trainer Ivan Leko reageerde donderdag op de transfer en de versterking die hij nog wenst: “We hebben extra kwaliteit nodig, maar daarom niet op de positie van Izquierdo.”

José Izquierdo was de voorbije drie jaar een van de sterkhouders bij Club Brugge. De Gouden Schoen van 2016 mocht van Club naar een grotere competitie gaan en daarom startte hij de voorbije weken niet meer als basisspeler bij Club Brugge. Ivan Leko vindt het dan ook niet meteen nodig om nog een vervanger aan te trekken.

“We hebben al goed geanticipeerd op zijn vertrek met de komst van Dennis en Limbombe die we nog in onze rangen hadden. Dat zijn spelers met hetzelfde profiel. De individuele flitsen hebben we dus al, nu moeten we collectief nog verbeteren. We hebben extra kwaliteit nodig, maar daarom geen vervanger voor Izquierdo.”

Waar Leko dan wel versterking wil zien, zegt hij niet. “We weten perfect wat we nodig hebben en zijn aan het zoeken. Alles wordt bepaald door de situaties van een Izquierdo, Denswil of Engels. Op 1 september zullen we een nog betere ploeg hebben dan nu met genoeg kwaliteit om elke wedstrijd in België te proberen winnen.”

Leko is ook blij voor Izquierdo met zijn transfer naar de Premier League. “Als we spreken over zijn kwaliteit, is het natuurlijk jammer dat hij hier niet meer is. Maar aan de andere kant ben ik heel blij dat wij een speler zo groot hebben gemaakt en hem een transfer kunnen bezorgden naar een topcompetitie. Dat is een heel goede zaak voor zowel de speler als de club.”

Bekijk hier de volledige persconferentie van Ivan Leko voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem, nu vrijdag.

Door: Viona Daelemans