Ernstige hersenschade voor Nouri

Ajax heeft slecht nieuws over Abdelhak Nouri. De 20-jarige middenvelder heeft ernstige en blijvende hersenschade opgelopen en de kans op herstel is volgens zijn club “nihil”. Nouri werd vorige week onwel tijdens een oefenmatch tegen Werder Bremen. Hij werd op het veld gereanimeerd.

Nouri werd vorige week onwel tijdens een oefenmatch tegen Werder Bremen. Hij werd op het veld gereanimeerd. De voorbije dagen werden er heel wat onderzoeken gedaan in het ziekenhuis van Innsbruck. Onder meer de hersenfuncties werden er onderzocht. Daar kwam aan het licht dat een groot deel van de hersenen niet meer functioneren. Wellicht heeft Nouri de hersenschade opgelopen door te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen.

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageert ontzet. “Dit is het slechts denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn familie en overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook kei hard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.”

Ajax bracht ook namens de familie van Nouri een bericht naar buiten. "Zij laten weten dat zij nog hoop hebben en zij vragen om niet te stoppen met de smeekgebeden."