Eric Van Meir ontslagen bij Lierse

Eric Van Meir is niet langer hoofdcoach van Lierse. Dat nieuws hing al enkele dagen in de lucht en is nu ook officieel bekend gemaakt door de club uit eerste klasse B. “Van Meir heeft samen met de club mooie dingen gerealiseerd het voorbije anderhalf jaar, maar de club is van oordeel dat er een andere trainer nodig is om een stap hogerop te kunnen zetten met deze getalenteerde kern van spelers.”

Het ontslag van Van Meir is in de ogen van vele Lierse-supporters een verrassing. Hij behaalde met de Pallieters in totaal de meeste punten in eerste klasse B, maar greep twee keer net naast de periodetitel. Lierse kon daardoor niet meedingen naar een promotie naar eerste klasse A, het grote doel van de club dit seizoen.

“De club stelde in nauw overleg met de technische staf een competitieve kern van spelers samen. Lierse wilde terug promoveren naar eerste A. Met Eric als T1 werd dan ook een duidelijke afspraak gemaakt hierover: de doelstelling was om minstens één periodetitel te behalen en de finale ter promotie naar 1A te spelen. We waarschuwden elkaar nog voor het risicovolle karakter van de competitieformule, en sloten hierna een gentleman’s agreement met Eric dat het niet behalen van de doelstellingen tot gevolg zou hebben dat hij geen T1 zou blijven.”

"Doelstelling tot tweemaal toe net niet gehaald"
“Onze doelstelling werd jammer genoeg tot tweemaal toe net niet gehaald. Na de laatste wedstrijd tegen Roeselare hebben we die klap samen proberen te verwerken. Maar er werd ook een analyse gemaakt van het voorbije seizoen, Lierse was wel de beste ploeg in het algemeen klassement, maar kon niet pieken op het einde van de beide periodes. Dan kwam de vaststelling dat het dus net niet goed genoeg was dit seizoen.

Iedereen maar zeker ook de hoofdtrainer draagt daarin zijn verantwoordelijkheid. Daarom heeft het bestuur dan ook na rijp beraad beslist om de samenwerking met Eric Van Meir als T1 te beëindigen. Daarnaast werd ook wel meteen het voorstel gedaan aan Eric om T2 te worden van Lierse, en dus terug te grijpen naar het oorspronkelijke plan van voor het seizoen, maar Eric verkoos dat niet te doen, een keuze die we moeten aanvaarden.”

“Lierse is zich meer dan bewust van de verdiensten van Eric voor onze club, zowel als speler als trainer, en zal hem daarvoor eeuwig dankbaar blijven. Van Meir heeft samen met de club mooie dingen gerealiseerd het voorbije anderhalf jaar, maar de club is van oordeel dat er een andere trainer nodig is om een stap hoger te kunnen zetten met deze getalenteerde kern van spelers.”

Chris Janssens
Assistent-trainer Chris Janssens leidt vanaf morgen (donderdag) de trainingen alsook de oefenmatch van vrijdag tegen Cercle Brugge. Janssen zal die taak op zich nemen tot er een overeenkomst wordt bereikt met een nieuwe hoofdtrainer. Lierse speelt vanaf begin april play-off 2 in een groep met KV Mechelen, Standard, STVV, Waasland-Beveren en Union.