Efficiënt KVM pakt revanche tegen Genk

KV Mechelen heeft zijn sportieve revanche voor de bekeruitschakeling beet. In een heruitgave van het duel eerder deze week, klopte KV Mechelen Racing Genk met 3-2. Ondanks een degelijke 7 op 12 onder Jankovic blijft KV Mechelen voorlaatste in de stand, Genk doet dan weer een slechte zaak in de strijd om play-off 1.

Voor Malinwa kon de wedstrijd niet beter beginnen want al na drie minuten werkte Genk-verdediger Aidoo een voorzet knullig in eigen doel. De vroege voorsprong deed de thuisploeg deugd want het trok enthousiast in de aanval. Nog voor het kwartier bediende Bandé de mee opgerukte Pedersen die knap afwerkte voor de 2-0. Mechelen voetbalde nu helemaal bevrijd en kon de score nog voor de rust opdrijven via een alweer trefzekere Pedersen. Een mak Genk kon geen vuist maken in de eerste helft.

Na de rust maakte Joseph Aidoo zijn missertje van de eerste helft goed door Racing Genk opnieuw in de wedstrijd te brengen. Coosemans redde nog op de inzet van Karelis, maar op de rebound van Aidoo had hij geen verhaal. Wie dacht dat Genk nu op toerental draaide, was er aan voor de moeite. Pas in de laatste minuut scoorde Alejandro Pozuelo nog een pareltje, maar deze aansluitingstreffer kwam te laat. KV Mechelen pakt zo een belangrijke driepunter in de strijd om het behoud.