Eerste driepunter voor Roeselare in PO2

In groep B van play-off 2 waren er amper twee punten verschil tussen de tweede en de voorlaatste in de stand. Moeskroen speelde 2-2 gelijk op Lokeren waardoor de mannen van Kristinsson alleen tweede blijven met tien punten. Roeselare, laatste in de stand, won verrassend op het veld van Kortrijk met 0-3.

Lokeren – Moeskroen: 2-2

Lokeren moest het stellen zonder Tom De Sutter, die vorige speeldag nog twee keer scoorde. Zijn vervanger, Martin, kreeg meteen een goede kans die hij niet benutte. Na amper zes minutes scoorde Moeskroen de openingstreffer via Nkaka. Even later ging de bal op de stip voor de mannen van Rednic en Kabasele maakte al vroeg in de wedstrijd de 0-2.

Lokeren kwam geprikkeld uit de kleedkamer. Invaller Miric dwong Defourny tot een goede redding. Even later scoorde Persoons de aansluitingstreffer: 2-1. Even later was er weer Persoons. Zijn kopbal werd van de lijn gekeerd en in tweede instantie kopte Rassoul over. Lokeren nam wat gas terug en net op dat moment sloeg Miric toe met een rake kopbal: 2-2. De thuisploeg drukte door in de slotfase, maar kwam niet tot scoren. Eindstand 2-2.

Bekijk de samenvatting vanaf 00:22.

Kortrijk – Roeselare: 0-3

Amper één minuut had de uitploeg nodig om op voorsprong te komen. Kehli kwam vrij voor Kaminski te staan en deed de netten trillen: 0-1. Tijdens de slordige openingsminuten kwam Roeselare bijna op 0-2, maar de kopbal van Godwin ging naast. Iets later is het wel raak. Iets na het halfuur trapte de aanvaller eerst nog naast de bal voordat hij de tweede tegen de touwen duwde: 0-2.

De thuisploeg wilde in de tweede helft een ander gezicht tonen toonde. De Smet vuurde de troepen aan met een goed schot, maar trof de paal. Toch viel de goal alweer aan de overkant. Davy Brouwers stond op de juiste plaats om de 0-3 binnen te jagen.

Bekijk de samenvatting vanaf 7:56.