Dossier Rode Duivels

Duivels winnen na doelpuntenkermis

De Rode Duivels hebben met 3-4 gewonnen van Bosnië-Herzegovina in hun voorlaatste WK-kwalificatiematch. Op een moeilijk bespeelbaar veld stond België met 2-1 achter bij de rust. Batshuayi en Vertonghen brachten ons land opnieuw op voorsprong en in tien dolle slotminuten werd het nog 3-4. Carrasco zorgde voor het winnende doelpunt. 

De wedstrijd kon niet beter starten voor de Duivels. Al na vier minuten zorgde Thomas Meunier voor de openingsgoal op aangeven van Eden Hazard. België was de beste ploeg in het openingskwartier, maar de Bosniërs knokten zich terug in de wedstrijd. Na een gedwongen wissel voor de geblesseerde Fellaini, werd Medunjanin uit het oog verloren voor het Belgische doel. Hij kon de gelijkmaker makkelijk binnen tikken.

Bosnië erop en erover
Bosnië kon maar best winnen om nog kans te maken op het WK en vijf minuten voor rust kwam het ook op voorsprong. Jan Vertonghen – die vanaf vandaag officieel mede-recordinternational is – ging onder de bal door waarna Visca de 2-1 voorbij Courtois trapte. Een serieuze domper voor de Belgen, die nog zo goed aan de wedstrijd waren begonnen.

Bij de rust voerde Martinez een tweede wissel door. Dries Mertens had niet z'n beste avond en bleef in de kleedkamer, Youri Tielemans kwam in zijn plaats. België begon net zoals in de eerste helft goed aan de tweede. Batshuayi en Alderweireld kregen een reuzekans op de gelijkmaker, maar konden het niet afmaken. De 2-2 viel er uiteindelijk toch. Op het uur kwam Carrasco voor Begovic te staan na een knappe dribbel. Hij trapte op de doelman, maar in de herneming kon Batshuayi de gelijkmaker binnen tikken.

Carrasco matchwinnaar
Tien minuten later bracht Jan Vertonghen de Duivels ook op voorsprong. Hij zette z’n foutje van voor de pauze zo helemaal recht. In het slot van de match bepaalden twee dolle minuten de einduitslag. Dumic kopt eerst de 3-3 voobij Courtois, maar nog geen minuut later zette Carrasco orde op zaken.

De Rode Duivels winnen zo hun achtste van negen kwalificatiewedstrijden. Dinsdag volgt er de laatste match, thuis tegen Cyprus. Jan Vertonghen wordt dan zonder ongelukken alleen recordinternational.