Dossier Rode Duivels

Duivels reekshoofd bij WK-loting

De Rode Duivels zullen bij de WK-loting gewoon reekshoofd zijn. Na de overwinningen tegen Bosnië en Cyprus blijven de Duivels vijfde op de FIFA-ranking, wat voldoende is om reekshoofd te zijn. België ontloopt daardoor al zeker toplanden als Brazilië, Duitsland & Argentinië.

Op vrijdag 1 december wordt in Moskou geloot voor de groepsfase op het WK. Acht landen zitten daarbij in pot 1: gastland Rusland plus de eerste zeven landen op de FIFA-ranking. Op dit moment zijn dat Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, België, Polen en Zwitserland. Maar na de nederlaag van Zwitserland tegen Portugal en de overwinning van Frankrijk tegen Wit-Rusland gaat Frankrijk normaal gezien bij de volgende FIFA-ranking over de Zwitsers springen en zo – net als de Rode Duivels – reekshoofd zijn op het WK.

Ondanks het statuut als reekshoofd kunnen de Rode Duivels nog altijd enkele toplanden treffen in hun WK-poule. Spanje, Engeland, Colombia, Uruguay en Italië (als het zich via barrages weet te kwalificeren) zijn mogelijke tegenstanders.