Dortmund en L'pool krijgen FIFA Fan Award

De eerste FIFA Fan Award ging maandag naar de supporters van Liverpool en Borussia Dortmund op de eerste editie van 'The Best FIFA Football Awards' in het Zwitserse Zürich.

De fans van de 'Reds' en de 'Borussen' zongen vorig seizoen voorafgaand aan de terugwedstrijd van hun kwartfinale in de Europa League op Anfield samen 'You'll Never Walk Alone' ter herdenking van het Hillsborough-drama. 96 supporters kwamen in 1989 om het leven bij een stormloop tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en Nottingham Forest in de halve finales van de FA Cup. De fans van Liverpool en Borussia Dortmund haalden het met 45,92 procent van de stemmen voor de supporters van de nationale ploeg van IJsland (31,37 procent) en ADO Den Haag (22,71 procent).

De IJslanders vielen op tijdens het EK, dat voor hun land pas eindigde in de kwartfinales, door het ritmisch klappen met de spelers van hun nationale team. De fans van ADO hadden hun nominatie te danken aan de knuffelactie die ze voor de patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis organiseerden. Tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord lieten ze een regen van knuffels in het Feyenoordvak onder het uitvak neerdalen.